sponzorujeme,
eclair design, 2006

Cyklistické závody na Komoře

Ve čtvrtek 23. 5.  proběhlo na velkém oválu  areálu Komora již šesté setkání cyklistů, tricyklistů a jejich přátel, Klíčkování na Komoře 2019. Kromě domácích Klíčkařů se závodů již tradičně zúčastňuje družstvo žáků ZŠ Mikuláše z Husi - Pavoučci z Klášteráku, cyklisté z Domova Petra Mačkov a cyklisté z Denního Stacionáře Strakonice. 

Vedle cyklistických závodů probíhá také soutěž na tříkolkách pro dospělé, kterých se účastní kdokoliv má zájem a chce si jízdu na tricyklu zkusit. Není to vůbec jednoduché.
Soupeři v cyklistice jsou do jednotlivých rozjezdů rozlosováni a každý cyklista startuje ve třech až čtyřech rozjezdech. Pořadí pak určuje nejlepší čas. Součet pěti nejlepších časů v družstvu určuje pořadí týmů.  
Chuť závodit a setkání s přáteli bývají na této a podobných akcí stálou konstantou. Počasí posledních dnů však bylo  proměnlivé a takřka do zahájení závodů hrozilo deštěm. Předpověď se naštěstí nemýlila a sportovci na Komoře se dočkali dokonce  i sluníčka. Po tříhodinovém závodění byli unavení, ale spokojení. Na slavnostním vyhlášení nebylo zapomenuto na nikoho, keramická medaile z dílny Klíčku slušela všem. Ti nejlepší přebrali i medaile kovové a zástupci družstev poháry, které zase sluší příslušným klubovým vitrínám a čestným místům.
Závěrečné sborové ahóój, bylo příslibem účasti na VII. ročníku v květnu 2020.

Absolutními vítězi se v letošním ročníku stali:
1. Matyáš Morava - Pavoučci z Klášteráku
2. Michal Vladyka - Klíček Záluží
3. Michal Náhlovský- Klíček Záluží

Pořadí družstev:
1. Pavoučci z Klášteráku
2. Klíček Záluží
3. Denní stacionář Strakonice
4. Domov Petra Mačkov

Další výsledky v příloze.
Organizátoři děkují správcům areálu Komora za ochotu a vstřícnost.

Zapsal: Kamil Sixta - PSS

 

Fotogalerie